Audiovisuele middelen. Wat zijn de ontwikkelingen en de aandachtspunten voor nu?

Eind jaren “90 werd er steeds vaker gebruik gemaakt van digitale presentatiehulpmiddelen. Dat gebeurde destijds vaak met een beamer die op de tafel werd geplaats. De techniek van toen is niet meer te vergelijken met de huidige audiovisuele middelen, maar ook de wijze waarop deze werd ingezet is niet meer te vergelijken hoe wij dat veelal in deze tijd gebruiken.

Van losse Audiovisuele middelen naar vaste installaties

Grotere organisaties kozen er steeds vaker voor om audiovisuele middelen te monteren in de ruimte. Begon dit vaak in de belangrijkste vergaderruimte of boardroom, in het begin van de 21 eeuw werd dit door toenemende behoefte in veel meer ruimtes gedaan. Ook kleinere organisaties gingen hier massaal op over. Voor beheerders van de organisaties werd dit om deze manier ook een stuk eenvoudiger.

Audiovisuele middelen en de technische ontwikkelingen

Door de komst van digitale whiteboarden in de jaren 2000 en de steeds groter wordende monitoren (ook wel flatpanel displays genoemd), aansluitpunten voor laptops in de tafel,  toename in gebruik van videoconference apparatuur, mogelijkheden voor draadloos presenteren etc. veranderden de installaties in rap tempo. De audiovisuele middelen zijn steeds meer aanwezig in de vergaderruimte. Het realiseren van de audiovisuele installaties vraagd steeds meer inspanning, om het op een goede manier in de ruimte te kunnen integreren. En dan maar niet te spreken over de rompslomp bij (interne) verhuizingen.

Is er een alternatief voor vaste Audiovisuele middelen, AV Integratie?

Ja. De Presentatiekast. Dit betreft een dun elegant meubel waar alle audiovisuele apparatuur in geïntegreerd is en waarbij u geen rekening meer hoeft de houden met wandverstevigingen, aansluitpunten voor de laptop, bedieningspaneel aan de wand, plaatsing van randapparatuur etc. Daarnaast heeft u veel minder last van gebruikers storingen, omdat de apparatuur geïntegreerd is in een meubel. Een ander belangrijk punt is het design. Dit zorgt ervoor dat de ruimte er veel mooier uitziet.

Meer informatie / AV advies?

De Presentatiekast is een product van Concept Direct. Meer informatie advies 085-0471122 of www.depresentatiekast.nl

Tags: audiovisuele apparatuur, audiovisuele hulpmiddelen, audiovisuele installaties, audiovisuele middelen, audiovisuele oplossingen, av apparatuur, beamer scherm, presentatie apparatuur

Audiovisuele middelen. Audiovisuele apparaten. Audiovisuele Appratuur. AV Integratie